Львівський перинатальний центр співпрацює зі слідством щодо смерті немовляти

Львівський перинатальний центр співпрацює зі слідством щодо смерті немовляти

Ексклюзив
Укрінформ
Львівський перинатальний центр співпрацює з поліцією в розслідуванні смерті дитини на четвертий день після народження. Батьки звинувачують медиків, а ті просять не робити висновків до завершення слідства.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська.

«Дійсно наразі за фактом смерті немовляти було розпочато розслідування. Я особисто та колектив центру активно співпрацює зі слідством. До завершення розслідування та винесення вироку суду, ми просимо усіх утриматися від публічних оціночних суджень. Важливо дати можливість правосуддю працювати та встановити всі обставини того, що сталося», - сказала Малачинська.

Вона розповіла, що 8 грудня пізно ввечері до медичного закладу поступила вагітна жінка, 34 тижні, з тяжкою акушерською та супутньою патологією. Медична допомога пацієнтці надавалася ургентно та відповідно до встановлених протоколів і маршрутів. За декілька годин після госпіталізації лікарі провели кесарів розтин.

«Команда медиків докладала максимум зусиль та використовувала всі наявні засоби для збереження здоров'я та життя пацієнтки і дитини, проте новонароджена дівчинка померла 12 грудня. Щиро співчуваємо батькам та родині з приводу смерті немовляти», - додала директорка.

Як повідомило видання Zaxid.net, до їх редакції звернуся сім’я, яка втратила немовля - подружжя Марії та Володимира Остапчуків з селища Лопатин на Львівщині.

Вони розповіли, що дівчинка народилася на 34 тижні вагітності, її стан оцінили як оптимальний (7 балів за шкалою Апгар), але дитина померла на четвертий день від сепсису. Батьки звинувачують лікарів у халатності та написали заяву в поліцію.

Читайте також: В Одесі розслідують смерть немовляти та 9-річного хлопчика в медзакладах

За фактом смерті немовляти у Львівському перинатальному центрі поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за неналежне виконання обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2. ст. 140 ККУ). Триває розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області після смерті немовляти в лікарні поліція розпочала розслідування за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником. Дитина померла за місяць після народження, батьки впевнені, що втратили доньку через недбалість медиків пологового відділення міста Острог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-