В Одесі розслідують смерть немовляти та 9-річного хлопчика в медзакладах

В Одесі розслідують смерть немовляти та 9-річного хлопчика в медзакладах

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті новонародженого в пологовому будинку №5 та 9-річного хлопчика в Одеській обласній дитячій клінічній лікарні.

Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

За даними правоохоронців, 16 лютого одеситка народила двійню хлопчиків, але через пів години один з них помер під час реанімаційних заходів.

Батько загиблої дитини звинувачує у смерті сина лікарів пологового будинку та наголошує, що протягом усієї вагітності його дружина проходила необхідні обстеження та з обома малюками все було добре.

Щодо смерті 9-річного хлопчика поліцейськими встановлено, що 23 лютого його мати звернулась до сімейного лікаря в Ренійську районну лікарню, де дитині поставили діагноз «гостра респіраторна вірусна інфекція» та відпустили на амбулаторне лікування. Вночі 27 лютого стан хлопчика різко погіршився і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де вранці 29 лютого він помер.

Читайте також: В Одесі померла жінка, поранена внаслідок російського удару 23 лютого

«За фактом смерті немовлятиполіцейські розпочали провадження за ч. 2 ст. 140 (невиконання медиком професійних обов’язків) ККУ. За фактом смерті 9-річного хлопчика розпочали одразу два провадження: за ч. 2 ст. 140 та п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції.

У рамках обох проваджень слідчими призначені судово-медичні експертизи, які повинні встановити зокрема і причини смерті дітей.

Як повідомляв Укрінформ, в одній з лікарень Одеси померло немовля, якому виповнилося 5 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-