Відсторонений від посади мер Рівного заявив, що його оголосили в розшук у Росії

Відсторонений від посади мер Рівного заявив, що його оголосили в розшук у Росії

Укрінформ
Росіяни оголосили у розшук відстороненого влітку 2023 року від посади на рік голову українського міста Рівне Олександра Третяка, той припускає, що це через активний процес декомунізації в обласному центрі.

Як передає Укрінформ, про це сам Третяк повідомив у Телеграмі.

«Слідчим комітетом країни-терористки РФ я оголошений в розшук в рамках «уголовного дєла». Та ще й компанія пристойна. Поруч з прем’єр-міністром Естонії, Каєю Каллас, міністром культури Литви, мерами деяких міст та ще з десятком інших європейських політиків, маємо тепер підозри. Яка ж прикрість», - написав Третяк.

За його словами, при слідчому комітеті РФ функціонує так званий відділ по «денацифікації». Ймовірно, справу відкрили через процес декомунізації, в якому Рівне чи не найактивніше серед інших українських міст, а саме через демонтаж пам’ятників радянської доби та відправку в небуття радянських прізвищ в назвах вулиць, меморіальних дошках та похованнях.

Третяк зазначив, що він як правнук своїх прадідів, які були активними учасниками спротиву радянській системі і гідно вистояли в переслідуваннях, вважає це за честь.

Читайте також: Суд відхилив апеляційну скаргу мера Рівного у справі про його відсторонення від посади

Як повідомляв Укрінформ, у базі розшуку російського МВС опинилися прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

Міського голову Рівного Олександра Третяка у липні 2023 року суд позбавив права обіймати посаду терміном на один рік. У серпні 2023 року суд відхилив апеляційну скаргу мера Рівного у справі про його відсторонення від посади.

Фото: "Рівне вечірнє"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-