Мера Рівного суд позбавив права обіймати посаду впродовж року - ЗМІ

Мера Рівного суд позбавив права обіймати посаду впродовж року - ЗМІ

Укрінформ
Міського голову Рівного Олександра Третяка суд позбавив права обіймати посаду терміном на один рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«Міського голову Рівного Олександра Третяка суд першої інстанції визнав винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Відповідне рішення 10 липня озвучив суддя Петро Денисюк. Покарання передбачає штраф у розмірі 6 800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення можна оскаржити» - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Конго відкрило почесні консульства на Закарпатті, Львівщині та Рівненщині

Як зазначається, раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Через те, що міський голова не приходив на суд, посилаючись на зайнятість та відрядження, суддя вирішив ухвалити рішення без участі мера. 7 липня Третяк поїхав до Німеччини, за його словами, налагоджувати співпрацю із тамтешніми містами.

Читайте також: У Рівному звільнили водія маршрутки, який зневажливо повівся з мамою полеглого на війні

Водночас на думку міського голови Рівного Третяка, яку він оприлюднив у Телеграмі ще до рішення суду, справа є атакою на нього, пов'язана з місцевими політичними амбіціями та адміністративним тиском. «Більше того, це частина спроби знищення місцевого самоврядування в Україні», - написав Третяк. Він вважає, що справа є "знущанням із закону і суперечить здоровому глузду".

Згодом міський голова Рівного заявив, що у справі про його відсторонення буде апеляція.

«Щодо рішення суду в справі проти мене… Попереду апеляція, де продовжимо відстоювати свою правоту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Третяк, він вважає сьогоднішній судовий процес знущанням над правосуддям. Міський голова не визнає провини жодним чином та переконаний, що діяв у межах чинного законодавства.

Окрім того, він вважає, що постанова Рівненського міського суду Рівненської області від 10.07.2023 р. у справі №569/2600/23 ухвалена із грубим порушенням процесуального законодавства.

«Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023, провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство», - написав міський голова.

Третяк переконаний, що тиск на місцеве самоврядування продовжується.

За його словами, наразі він перебуває у Німеччині у робочій поїздці у містах Ессен та Берлін задля підписання угод про подальшу співпрацю, а також передачі чергової допомоги Рівному. Зокрема домовились про передачу тролейбусів для Рівного та іншої спецтехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-