У Львові відбувся перший фестиваль молодих винахідників

У Львові відбувся перший фестиваль молодих винахідників

Фото, відео
Укрінформ
У Львові для школярів вперше провели фестиваль Клубу молодого винахідника.

На події побувало 300 відвідувачів, які мали нагоду подивитися на експерименти та навіть спробувати провести досліди самостійно. Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Ця подія - це популяризація науки серед школярів. Нам важливо показувати дітям, що наука - це дуже цікаво, пізнавально, а головне - не складно. Раді, що вдалося організувати такий науковий фестиваль», - наголосив начальник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

У фестивалі взяли участь 17 наукових клубів зі Львова. Вчителі-наставники разом з учнями-учасниками демонстрували діяльність своїх клубів. Кожен Клуб молодого винахідника показував різноманітні фізичні, біологічні або хімічні досліди та експерименти. Різноманітні ємності з барвниками, картонні конструкції з імітацією людських рухів, калейдоскопи та ще багато цікавого - усе це робили для того, аби зацікавити якомога більшу кількість дітей наукою.

Читайте також: Українські винахідники розробили портативну станцію РЕБ для протидії FPV-дронам

В кінці фестивалю організатори вручили сертифікати на 15 тисяч гривень усім клубам, що взяли участь у заході, які вони зможуть використати на купівлю обладнання своїх клубів.

У Львові відбувся перший фестиваль молодих винахідників / Фото з сайту Львівської міської ради

Як повідомляв Укрінформ, львівський школяр, 15-річний Захар Щурко, за гроші, які відкладав на ноутбук і велосипед, зробив портативну зарядну станцію для військових. Його винахід високо оцінили і пообіцяли допомогу в налагодженні масового виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-