Українські винахідники розробили портативну станцію РЕБ для протидії FPV-дронам

Українські винахідники розробили портативну станцію РЕБ для протидії FPV-дронам

Фото
Укрінформ
Учасники кластера Brave1 розробили систему AD Counter FPV, яка блокує радіочастоти для російських FPV-дронів.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850-940 МГц, і FPV-дрон втрачає звʼязок з оператором та стає некерованим», - йдеться в повідомленні.

Радіус роботи AD Counter FPV — від 250 метрів, якщо відстань між дроном та оператором дрона становить 3 000 м. Система швидко починає працювати після увімкнення, їй для цього потрібно не більше 0,5 секунди.

За інформацією Федорова, обладнання вже активно використовують українські військові, які називають розробку однією з найякісніших портативних РЕБ.

Читайте також: Україна вперше законтрактувала турелі «ШаБля»

Одна з переваг системи — вона легка, без акумулятора важить 3 кг, а ще в неї є тринога, тому її зручно встановлювати на машини.

За запитом військових розробники створили ще одну модифікацію AD Counter FPV — у формі рюкзака. Її також активно використовують військові, вона зарекомендувала себе як незамінна річ.

Читайте також: Міноборони проведе Хакатон «Наступ машин», присвячений розвитку безпілотних систем

Як повідомлялося, учасники кластера Brave1 подали вже 1010 defense-tech розробок, майже половина яких отримала пріоритетний статус для Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-