У Харкові через удари окупантів у річку потрапили 3 тисячі тонн нафтопродуктів

У Харкові через удари окупантів у річку потрапили 3 тисячі тонн нафтопродуктів

Укрінформ
У Немишлянському районі Харкова через удари окупантів по резервуарах підприємства стався витік 3000 тонн нафтопродуктів.

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська ОВА, передає Укрінформ.

«У результаті ударів окупантів по резервуарах підприємства у Немишлянському районі стався витік нафтопродуктів в екосистему. За попередніми даними, в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн продуктів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі профільні служби працюють над ліквідацією наслідків.

«Фахівці Державної екологічної інспекції у Харківській області в негайному порядку відібрали проби води на 9 об’єктах міста Харкова та області, а саме в річці Уди», - зазначили в ОВА.

Тут зауважили, що зразки передали для проведення експрес-тестування до Науково-дослідної установи «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» з метою визначення рівня забрудненості та наявності шкідливих речовин.

Читайте також: Ворог активізувався на Бахмутському напрямку - намагається штурмувати Богданівку

Водночас в області розроблено алгоритм дій щодо перешкоджання просуванню шкідливих речовин по річці Уди, що впадає у річку Сіверський Донець.

«Визначено місце на руслі річки Уди, де проводитимуться заходи із зупинки пересування нафтопродуктів з застосуванням портових інфраструктурних загороджень та знезараження водних ресурсів за допомогою сорбенту», - додають у ОВА.

Зазначається, що за результатами попередніх досліджень, нафтопродукти не потрапили до джерел з питною водою.

Як повідомляло агентство, у Харкові обстежать всі місця зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів.

У ніч проти 10 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками. Відбулося влучання по нафтобазі, внаслідок якого розлилося пальне та спалахнула пожежа – вогонь поширився на 15 приватних будинків, загинули семеро людей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-