Ворог активізувався на Бахмутському напрямку - намагається штурмувати Богданівку

Ворог активізувався на Бахмутському напрямку - намагається штурмувати Богданівку

Укрінформ
На Лиманському напрямку Збройні сили України знешкодили 138 окупантів, а на Бахмутському напрямку - 78 загарбників.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"На Лиманському напрямку ворог провів 247 обстрілів із різного типу озброєння, переважно мінометів різних калібрів, та провів 5 бойових зіткнень, під час яких втратив 138 одиниць особового складу вбитими й пораненими та ще 12 одиниць озброєння і військової техніки, серед яких 1 танк, 1 авто та 10 БПЛА різних типів", - сказав Євлаш.

Читайте також: На Авдіївському напрямку росіяни хочуть встановити контроль над логістичними шляхами - Тарнавський

На Бахмутському напрямку, за його словами, ворог інтенсифікує свої дії, зокрема біля Богданівки, де намагається під прикриттям дронів та артилерії йти в наступ невеликими штурмовими групами. Важку техніку, додав Євлаш, зараз ворог не використовує через погодні умови.

"Здебільшого це підрозділи "Шторм Z" та "Шторм V", які, за класикою, росіяни найменш жаліють, (використовують - ред.) для виявлення наших мінних полів, вогневих точок. Направляють, аби вони власне собою штурмували і виявляли наші позиції. Крім того, 358 обстрілів здійснив ворог по позиціях ЗСУ і відбулося 19 бойових зіткнень, в ході яких 78 окупантів було вбито та поранено та ще 10 одиниць військового озброєння та техніки, серед яких 1 БМП та ще 9 БПЛА було ліквідовано", - сказав Євлаш.

Читайте також: 63 боєзіткнення за добу, найгарячіші напрямки - Авдіївський і Мар'їнський

Загалом, як зазначив речник, ситуація в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" стабільно напружена, але контрольована.

За його словами, ворог зменшив кількість ударів. Якщо раніше мова йшла про 700-800 обстрілів за добу тільки на одному напрямку, то зараз в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" за добу ворог здійснив 716 ударів. Євлаш виловив припущення, що це повʼязано з несприятливими погодніми умовами та проблемами, з якими окупанти стикнулися під час бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, за добу на фронті між Силами оборони та російськими загарбниками відбулося 63 бойових зіткнення, зокрема на Авдіївському напрямку відбито 18 атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-