Коригувальникам вогню по електропідстанціях Харкова та Слов’янська дали 10 і 8 років в’язниці

Коригувальникам вогню по електропідстанціях Харкова та Слов’янська дали 10 і 8 років в’язниці

Укрінформ
До 10 і 8 років позбавлення волі засудили двох російських інформаторів, які коригували ворожі удари по Харкову та Слов’янську Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

“За наведенням цих зловмисників російські окупанти здійснювали ракетно-артилерійські удари по інфраструктурі прифронтових регіонів. Насамперед мова йде про соціальні установи та місцеві енергооб’єкти, у тому числі електропідстанції, - ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали обох ворожих поплічників у результаті контрдиверсійних заходів на території східних областей.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив одному з них 10 років тюрми, іншому – 8 років ув’язнення.

Серед засуджених – інформатор, який передавав агресору розвіддані про геолокації та технічний стан енергогенеруючих підприємств Харкова.

Він передавав розвідувальну інформацію “зв’язковому” посадовцю так званої “Народної міліції “ДНР”, який перебуває на тимчасово захопленій території Донеччини.

Ще один злочинець – направляв російській спецслужбі координати діючих об’єктів енергетичної інфраструктури Слов’янська.

Крім того, він збирав відомості про місця тимчасового базування та переміщення Сил оборони на території міста.

Обидва зловмисники потрапили у поле зору агресора через прокремлівську “активність” в заборонених соцмережах “ВКонтакте” та “Одноклассники”.

Під час обшуків у них вилучені мобільні телефони, які використовувались для комунікації з ФСБ. Також в одного з ворожих поплічників виявлено чернетку заяви, де він просив прийняти його до лав військових угруповань Росії.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку, яка вистежувала бронетехніку Сил оборони під Бахмутом

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив 12 років позбавлення волі інформатору російських спецслужб, який передавав дані про місця базування Сил оборони України в районі Слов’янська Донецької області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-