Сил і засобів для наступу на Харків з півночі у військ РФ наразі немає - Синєгубов

Сил і засобів для наступу на Харків з півночі у військ РФ наразі немає - Синєгубов

Укрінформ
Сил і засобів для наступу на Харків з півночі у військ РФ на сьогодні немає, наявні поблизу кордону війська використовуються для демонстрації присутності.

Про це сказав на брифінгу 12 січня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо Куп'янського напрямку дії ворога абсолютно прогнозовані. Він накопичує сили, проводить ротації, що свідчить про подальшу активізацію наступальних дій. Щодо інформації про ймовірність наступу на Харків з півночі, яка шириться деякими пабліками, сил для активних штурмових дій там наразі недостатньо. Так, певні сили ми там спостерігаємо, однак це, скоріше, для того, щоб показати свою присутність. Сил та засобів, які б свідчили про намір іти в штурм, немає. Однак ми моніторимо ситуацію 24/7", - сказав керівник області.

Читайте також: Під ракетний обстріл у Харкові потрапили журналісти турецького інформагентства «Анадолу»

За його інформацією, літаками Іл, які нещодавно приземлялися в Бєлгороді, були доставлені ракети для комплексів С-300.

"Декілька днів тому приземлилися чотири Іл, і одразу пабліками поширилася паніка, що прибули війська. Звичайно, наші спецпідрозділи, розвідка, СБУ працюють над цим. Встановили, що дійсно було приземлення, однак вони привезли снаряди для С-300, якими потім і обстрілювали наші території", - сказав Синєгубов.

Він додав, що росіяни активно демонструють свою присутність.

Читайте також: У розвідці прокоментували ймовірність наступу Росії на Харківщині найближчим часом

"Декілька днів тому прибуло кілька рот "Шторм Z". Їх посадили на БТРи, намалювали букву Z і пустили кататися вздовж державного кордону, однак на "безпечній" відстані від наших військових. Це були демонстративні покази, що "ми тут". Щоб, можливо, застерегти наші війська щодо якихось активних дій", - розповів начальник ОВА.

Коментуючи непідтверджену інформацію про нібито просування українських сил на Куп'янському напрямку, Синєгубов сказав, що там ситуація складна, але стабільна, говорити про успіхи ЗСУ зарано.

"Там є певна історія щодо відбиття раніше втрачених позицій, це оперативна ситуація, яка там постійно. Йде війна. Десь наші воїни проводять маневри, зокрема для того, щоб мати успіх на тому чи іншому напрямку. Тому казати про якийсь успіх, про відбиття території, просування ще зарано. Дочекаємося офіційних звітів Генштабу. Ситуація по Куп'янську дійсно важка, однак вона стабільна", - заявив він.

Синєгубов додав, що, за його даними, минулої доби ЗСУ відбили дві атаки поблизу Синьківки.

Як повідомлялося, у звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що російські війська впродовж найближчих тижнів можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська, маючи на цьому напрямку угруповання сил менш деградоване, ніж угруповання, які наступають в інших місцях на сході України. Також зазначалося, що може відбутися повнорний наступ на Харків з північного напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-