Негода на Одещині: знеструмлені понад 220 населених пунктів, школи переходять на «дистанційку»

Негода на Одещині: знеструмлені понад 220 населених пунктів, школи переходять на «дистанційку»

Укрінформ
В Одеській області через негоду зникла електроенергія у понад 220 населених пунктах деяких районів, ще у 15 електроенергія відсутня частково. Через погіршення погодних умов область переходить на дистанційний формат занять у всіх закладах освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Одеська обласна держадміністрація.

Зазначається, що найбільше постраждав Подільський район, де «відсутнє електропостачання у 105 населених пунктах (86 109 осіб)».

У Березівському та Роздільнянському районах знеструмлено відповідно 80 населених пунктів (частково - 15), та 33 (16 660 осіб). ДТЕК працює над відновленням.

Електропостачання відсутнє у трьох населених пунктах Одеського району та селі Лощинівка Ізмаїльського району.

Читайте також: Ситуація в енергосистемі складна, але контрольована - експерт

Водопостачання, газопостачання, теплопостачання - у штатному режимі.

У регіоні зранку проводять снігоочисні роботи та обробляють автомобільні дороги протиожеледними матеріалами. Поліція просить водіїв, які в дорозі, бути обережними, а тих, хто збирався виїжджати, за можливості, утриматись від поїздки.

У звʼязку з прогнозованим погіршенням погодних умов, піклуючись про збереження здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу, 9 і 10 січня Одеська область переходить на дистанційний формат занять у всіх закладах освіти.

«Підписав відповідне розпорядження. Дитячі садки та школи працюватимуть у режимі чергових груп. Проте, шановні батьки, якщо маєте таку можливість - залиште дітей удома. Всі ці рекомендації на період негоди. Про відновлення очного освітнього процесу буде повідомлено додатково», - написав у Телеграмі голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Читайте також: В Україні через негоду знеструмлені майже 400 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11:00 8 січня через погіршення погодних умов без енергопостачання залишилися споживачі у восьми областях. Кількість відключень може зростати.

Водночас, НЕК «Укренерго» прогнозує, що до вечора можливе різке збільшення рівня споживання електроенергії.

Фото: ГУ ДСНС в Одеській області / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-