«Білі янголи» вивезли з Авдіївки ще шістьох людей, двоє з яких травмовані

«Білі янголи» вивезли з Авдіївки ще шістьох людей, двоє з яких травмовані

Відео
Укрінформ
З обстрілюваної Авдіївки евакуаційній групі поліції «Білі янголи» вдалося вивезти ще шістьох людей - два літніх подружжя і двох важко травмованих чоловіків. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донецької області.

«З Авдіївки «Білим янголам» вдалося вивезти ще шістьох людей. З найгарячішої точки України група «Білий янгол» евакуювала два літніх подружжя і двох чоловіків у важкому стані», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що крім того, правоохоронці дістали з-під плит зруйнованого будинку тіло загиблого чоловіка.

Правоохоронці підкреслили, що ворог жорстоко штурмує Авдіївку, перетворюючи її на руїни, і деякі мешканці, які довго не наважувалися на евакуацію, приймають рішення виїхати. 

Так, вирішала виїхати одна родина пенсіонерів, будинок яких потрапив під обстріл, стеля впала на ліжко, на щастя, люди не постраждали. 

Ще одна літня пара погодилася на евакуацію, тому що з проханням врятувати батьків до поліції звернулася їхня донька.

Дві ці родини вже у безпеці, констатували у поліції.

Читайте також: «Білі янголи» вивезли з Красногорівки на Донеччині тяжкопораненого чоловіка

Там додали, що окрім тих, хто вирішив евакуюватися, правоохоронці вивозять і людей, які потребують кваліфікованої медичної допомоги. Так, місцевий мешканець зламав ногу, а дістатися лікарні не мав змоги, тому його рідні попросили допомоги у групи «Білий Янгол». Зараз чоловік перебуває у медзакладі та отримує необхідне лікування.

Також внаслідок авіаудару поранення отримав інший місцевий мешканець, його стан був важкий, він стікав кров’ю та міг загинути. Надавши першу медичну допомогу, поліцейський екіпаж швидко доставив пораненого до місцевої лікарні. Медики стабілізували постраждалого, щоб правоохоронці мали змогу довезти його до шпиталю.

Також поліцейські повідомили, що з-під завалів дістали тіло загиблого чоловіка. В момент удару російської авіації місцева родина перебувала в квартирі на другому поверсі багатоповерхівки, керована авіабомба влучила в будинок. Жінка дивом залишилася живою, її матір отримала важкі поранення, чоловік загинув. 

Поліція Донеччини в котрий раз закликала мешканців Авдіївки евакуюватися, бо це єдиний спосіб зберегти життя та здоров’я. І нагадала про «гарячу лінію» евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку – 066 56 19 102.

Як повідомлялося, усі «Білі янголи» – сертифіковані парамедики, їхні автомобілі оснащені всім необхідним для допомоги людям в надзвичайних ситуаціях і пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Наряди укомплектовані, зокрема, дитячими бронежилетами.

Читайте також: Зеленський про поїздку в Авдіївку: У воїнів є втома, але немає зневіри

Загалом за рік роботи груп «Білий янгол» з небезпечних територій евакуйовані вже понад шість тисяч людей, понад 600 з них – діти.

Місто Авдіївка на Донеччині постійно перебуває під обстрілами російських військ, у місті не залишилося жодного вцілілого будинку. Щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує будівлі у місті вже до фундаменту. Всі діти з Авдіївки вже евакуйовані в безпечні місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-