«Білі янголи» вивезли з Красногорівки на Донеччині тяжкопораненого чоловіка

«Білі янголи» вивезли з Красногорівки на Донеччині тяжкопораненого чоловіка

Відео
Укрінформ
Евакуаційна група поліції «Білий янгол» під масованим обстрілом вивезла з Красногорівки Донецької області чоловіка, який отримав тяжке поранення внаслідок російського удару.

Як передає Укрінформ, про це поліція Донецької області повідомила у Фейсбуці.

«Місцевий мешканець йшов до магазину, коли окупаційні війська накрили щільним вогнем житлові квартали. Снаряди влучили в крамницю та вибухнули поруч. Чоловік отримав численні осколкові поранення та стікав кров’ю. Місцеві мешканці відразу зателефонували на гарячу лінію «Білих янголів», адже постраждалий потребував невідкладної медичної допомоги», - йдеться в повідомленні.

Прибувши на виклик, поліцейські надали 60-річному постраждалому екстрену медичну допомогу та доставили до медзакладу.

У поліції зауважили, що армія РФ масово б'є по Красногорівці, руйнує будинки, вбиває й травмує цивільних, а також закликали жителів не зволікати та виїхати до безпечних регіонів.

Також правоохоронці нагадали, що зв’язатися з евакуаційною групою «Білий Янгол», яка працює на Мар’їнському напрямку, можна за номером телефону 066-56-10-102.

Як повідомлялось, «Білий янгол» – це назва загонів поліцейських, які евакуюють людей з прифронтових населених пунктів.

Перша евакуаційна група «Білий янгол» розпочала свою роботу в Мар'їнці після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Екіпаж пересувався на білому авто швидкої допомоги – звідси й назва, яку дали своїм рятівникам місцеві жителі.

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, правоохоронці евакуювали все цивільне населення Мар'їнки, а також всіх жителів з частини Очеретинської громади поблизу Авдіївки Донецької області. За словами урядовця, нині у складі груп – 18 добровольців: працівників різних підрозділів від кримінальної поліції до ювенальної превенції.

Читайте також: «Білі Янголи» евакуювали із Зарічного на Донеччині чоловіка, в якого стався інсульт

Всі «білі янголи» – сертифіковані парамедики. Їхні автомобілі оснащені всім необхідним для допомоги людям в надзвичайних ситуаціях і пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Наряди укомплектовано дитячими бронежилетами.

Загалом за рік роботи груп «Білий янгол» вже евакуювали з небезпечних територій понад шість тисяч людей, з них понад 600 дітей.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-