В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 800 населених пунктів

В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 800 населених пунктів

Укрінформ
Станом на ранок 15 грудня в Україні через бойові дії і з технічних причин знеструмлені 445 населених пунктів та через негоду знеструмлені 355 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через несприятливі погодні умови (поривчастий вітер, снігопади та обледеніння) залишаються без напруги споживачі переважно у східних регіонах, зокрема у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській областях, а також на Полтавщині і Сумщині. У результаті бойових дій і з технічних причин без світла - 445 населених пунктів. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Донеччині через негоду без електропостачання залишилося 221 населений пункт. Всього з урахуванням бойових дій залишається без світла 344 населених пункти.

На Дніпропетровщині через погодні умови за добу знеструмлювались 9 тисяч споживачів, відновлене живлення 8,3 тисячі абонентів. Загалом в області залишаються знеструмленими 4,2 тисячі клієнтів.

У Запорізькій області через технічні причини знеструмлено 1, 5 тисячі споживачів, при цьому енергетики заживили 1,7 тисячі клієнтів. Без електроенергії залишається близько 28 тисяч споживачів.

Читайте також: Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії - Шмигаль

У Херсоні знеструмлено 14,7 тисячі споживачів. В області залишаються без світла 45 населених пунктів.

Внаслідок бойових дій залишаються без світла також 59 населених пунктів на Сумщині, 19 - на Чернігівщині та 16,4 тисячі споживачів у Харківській області. Через негоду без електропостачання 136 населених пунктів на Харківщині, 19 - на Полтавщині, 16 - на Сумщині, 11 - на Черкащині, 3 - на Чернігівщині, 2 населених пункти - у Кіровоградській області.

Через технічні причини залишилися без електроенергії 2,9 тисячі споживачів на Київщині, 23 абоненти - на Миколаївщині.

Своєю чергою в Укренерго повідомили, що упродовж доби включилося в роботу два енергоблоки на теплоелектростанціях, однак три енергоблоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт.

"На сході вночі знову обстріляна разом з містом-супутником одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання. Після ремонту протягом доби повернулись в роботу два блока на ТЕС, а також дві ТЕЦ в південному та західному регіонах. Натомість три інших енергоблоки на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт", - йдеться у повідомленні.

Споживання електроенергії 14 грудня збільшилося порівняно із показниками 13 грудня. В Укренерго закликають українців ощадливо користуватися електрикою.

Читайте також: Укренерго отримало статус повноправного члена в ENTSO-E

"Водночас, ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", - зауважили у компанії.

15 грудня експорту електроенергії немає. Імпорт запланований у денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 5 808 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок 14 грудня в Україні через бойові дії, негоду та технічні причини були знеструмлені 679 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-