У Запоріжжі волонтери доставляють у лікарні адаптивний одяг для поранених

У Запоріжжі волонтери доставляють у лікарні адаптивний одяг для поранених

Фото
Укрінформ
Запорізькі волонтери за підтримки американського благодійного фонду доставляють у лікарні, де надають допомогу пораненим, спеціальний адаптивний одяг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливо, аби був легкий доступ до місця, де проведено хірургічне втручання. Саме адаптивний одяг дозволяє легко і без зайвих рухів чи зусиль дістатися до місця для огляду чи медичних маніпуляцій, не роздягаючи бійця повністю. В жоден пакет НСЗУ не входить цей одяг”, - говорить завідувач відділення однієї із запорізьких лікарень Євген Яцун.

Лише його відділення потребує понад пів сотні таких костюмів на місяць.

У Запоріжжі волонтери разом з благодійниками доставляють у лікарні адаптивний одяг для поранених / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Медик каже, що такі костюми лікарня нині може отримувати лише завдяки волонтерам.

Керівниця БО БФ “ВЛАСНОРУЧ” Ксенія Бушарова говорить, що в Україні вдалося налагодити масштабне виробництво такого одягу завдяки фонду Nova Ukraine. Цей фонд фінансує пошиття одягу на швейному виробництві Cut-cut, яке знаходиться в Чернівцях, і потім передає костюми в лікарні інших регіонів.

Читайте також: У Запоріжжі волонтери плетуть для фронту «зимові» сітки з «легкої» тканини

“Спочатку було складно знайти тканину. Але це питання вдалось вирішити, і українська компанія відшиває костюми за фінансової підтримки фонду Nova Ukraine. Костюм можна одягати на різні сторони, залежно від поранення. Адаптивна одежа потрібна постійно. Вона зручна і проста у використанні. Вона вкрай необхідна бійцям, в яких зафіксовані руки та ноги апаратами Ілізарова, стоять спиці чи інші медичні апарати”, - додає волонтерка.

Волонтери разом із благодійниками привезли в лікарні вже близько 15 000 костюмів.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони стартували тендери на закупівлю одягу для екіпажів бойових машин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-