На Харківщині в тестовому режимі запрацювали чотири нових DLC: Освітні центри «Вулик»

На Харківщині в тестовому режимі запрацювали чотири нових DLC: Освітні центри «Вулик»

Фото
Укрінформ
У Харківській області в тестовому режимі почали роботу чотири нові DLC: Освітні центри «Вулик», створені у партнерстві Благодійного фонду SavED та Програми U-LEAD з Європою.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сторінку U-LEAD у Фейсбуці.

«Освітні центри «Вулик» - це не тільки про уроки та позакласні заходи. Вони надають дітям можливість знову побачитись зі своїми друзями та вчителями після майже двох років навчання онлайн через початок повномасштабної війни. У цьому безпечному середовищі вони можуть вільно спілкуватися, обмінюватися новинами та, найголовніше, бути просто дітьми», - підкреслили в U-LEAD.

Зазначається, що «Вулик» у Дергачах за перший тиждень відвідали близько 70 дітей різного віку. Наймолодші (три-чотири роки) приходять на розвиваючі заняття, п’яти- та шестирічні діти готуються до школи та займаються образотворчим мистецтвом. Школярі з усієї громади приїздять у «Вулик» на уроки та в театральний гурток.

Читайте також: U-LEAD ставить собі за мету за рік допомогти підготувати 25 проєктів з розвитку громад

До центру в Мерефі за перший тиждень роботи завітали близько 100 маленьких українців. Для них почалися заняття з надолуження знань по всіх предметах, а учні 10-11 класів вже готуються до національного мультипредметного тесту. Для дітей з трьох до 17 років працюють гуртки – танцювальні та з образотворчого мистецтва.

«Вулик» у Пісочині вже прийняв понад 30 дітей. Тут проводять уроки для дітей різного віку, а після них школярі разом із вчителями роблять домашні завдання. Також вже працюють гуртки, а на минулому тижні туди приїздила бригада ДСНС та провела для школярів заняття з мінної безпеки.

Центр у Безруках відкрився два дні тому. Там вже проходять заняття з пластилінографії та бісероплетіння. На них приходять близько 30 дітей.

Цифрові освітні центри «Вулик» створюються БФ "SavED" в рамках ініціативи U-LEAD «Відбудова місцевих шкіл задля стійкості» за фінансової підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії.

Загалом планується відкриття 25 цифрових навчальних центрів у Миколаївській, Харківській, Київській та Чернігівській областях для покращення доступу до цифрової освіти для понад 23 700 дітей. Це будуть безпечні місця в школах, де вчителі зможуть проводити уроки, якщо у них немає можливості робити це з дому. Приміщення будуть оснащені комп'ютерною технікою та матимуть стабільне підключення до Інтернету.

Читайте також: За підтримки проєкту «U-LEAD з Європою» 100 громад отримають допомогу на відновлення

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото надані командою SavED.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-