За підтримки проєкту «U-LEAD з Європою» 100 громад отримають допомогу на відновлення

За підтримки проєкту «U-LEAD з Європою» 100 громад отримають допомогу на відновлення

Укрінформ
Міністерство громад, територій та інфраструктури України за підтримки проєкту «U-LEAD з Європою» нададуть допомогу 100 громадам на невідкладні ремонтні роботи.

Про це у Фейсбуці повідомило Мінвідновлення, передає Укрінформ.

«Ініціатива «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах» запущена в рамках проєкту «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами в Німеччині, Швеції, Польщі, Данії, Естонії та Словенії, у тісній співпраці з Міністерством відновлення. На меті – допомогти 100 громадам, які зазнали серйозних руйнувань внаслідок російської агресії, надаючи підтримку в проведенні екстрених ремонтних робіт», - йдеться в повідомленні.

За словами заступниці міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександри Азархіної, кожна із 100 громад зможе сама обирати інструменти допомоги, які їй потрібні, а відповідно - забезпечити виконання власних нагальних потреб.

В межах проєкту можна отримати підтримку у вигляді ваучеру, за яким громада може придбати в магазині необхідні будівельні матеріали. Вартість цих матеріалів буде відшкодована.

Допомога у вигляді пакету «Мобільність» передбачає безоплатне надання громаді транспортного засобу, що допоможе в локальній відбудові.

Читайте також: В Ірпені за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють багатоповерхівки

Ще один пакет допомоги включає у себе набір інструментів «Тулкіт» для проведення ремонтних робіт і відбудови.

Проєкт «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах» втілюється завдяки уряду Німеччини, який через Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) виділив додаткові кошти задля зміцнення стійкості українських громад та підтримки їхніх зусиль із відновлення.

Як повідомлялося, Україна вперше зможе самостійно подавати заявки для фінансування інфраструктурних проєктів за програмою ЄС «Механізм сполучення Європи» (Connecting Europe Facility – CEF) у межах ініціативи «Шляхи солідарності».

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-