В Одесі затримали іноземця, який замовив убивство власника столичної клініки

В Одесі затримали іноземця, який замовив убивство власника столичної клініки

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці затримали громадянина іншої держави, який замовив убивство власника стоматологічної клініки в Києві, а також його дружини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, замовник у вересні 2023 підшукував кілера, який за 15 тис. дол. США ліквідує громадянина України, який займається стоматологічним бізнесом. Іноземець хотів заволодіти бізнесом українця. Після вбивства чоловіка повинні були вбити його дружину, аби позбутися всіх можливих спадкоємців», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки вчасному реагуванню українських правоохоронців та колег з Молдови злочину вдалося запобігти. Виконавець пішов на співпрацю - під контролем правоохоронних органів вів усі перемовини із замовником. Авансом він отримав 5 тис. доларів, ще 10 тис. - після надання «доказів убивства».

За сприяння Інтерполу була спланована спільна поліцейська спецоперація. Щоб урятувати життя потерпілим, правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога, після чого замовник отримав фотографію з підтвердженням і перерахував кошти.

Іноземцю повідомили про підозру в умисному вбивстві на замовлення. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Окрім того, в Одесі та Києві провели обшуки в осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Заходи з викриття проводили поліцейські Департаменту стратегічних розслідувань, Головного слідчого управління та УБОЗ головного інспекторату поліції Молдови за силової підтримки спецпризначенців КОРД.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області правоохоронці в результаті спецоперації затримали членів банди, до якої входив підсанкційний «кримінальний авторитет».

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-