«Туберкульоз» для ухилянтів: в Одесі голова лікарської комісії організувала злочинну схему

«Туберкульоз» для ухилянтів: в Одесі голова лікарської комісії організувала злочинну схему

Укрінформ
В Одесі викрили голову лікарської комісії одного з медичних закладів та двох її спільників в організації схеми ухилення від мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури голові лікарської консультативної комісії одного з медичних закладів Одеси повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди та службовому підробленні (ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Також повідомили про підозру двом спільникам голови комісії, через яких вона одержувала неправомірну вигоду від військовозобов’язаних громадян України (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювана організувала схему з одержання хабарів за виготовлення виписок із медичної карти амбулаторного хворого із зазначенням фіктивного діагнозу, що дозволить уникнути призову на військову службу під час мобілізації. 

За 1500 доларів «хворі» отримували виписку з діагнозом – туберкульоз.

Надалі ці медичні довідки передавалися до територіальних центрів комплектування, на підставі чого чоловіків визнавали непридатним до військової служби.

Читайте також: Зеленський підписав указ про перевірку рішень ВЛК з 24 лютого 2022 року

Вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним та відсторонення від займаної посади медпрацівниці.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області викрили посадовців військово-лікарської комісії, які допомагали військовозобов’язаним ухилятись від призову на службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-