На Одещині оголосили підозри голові ВЛК і п'ятьом ухилянтам

На Одещині оголосили підозри голові ВЛК і п'ятьом ухилянтам

Фото
Укрінформ
В Одеській області викрили посадовців військово-лікарської комісії, які допомагали військовозобов’язаним ухилятись від призову на службу.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії та двом секретарям цієї комісії у службовому підробленні та пособництві в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 Кримінального кодексу України).

Крім того, оголосили підозру п’ятьом військовозобов’язаним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 КК України).

За даними слідства, голова військово-лікарської комісії Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом з секретарями цієї комісії та іншими невстановленими на даний час особами, організували схему протиправного збагачення.

Читайте також: Зеленський підписав указ про перевірку рішень ВЛК з 24 лютого 2022 року

Вони допомагали військовозобов’язаним особам призовного віку ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації за станом здоров’я та знятися з військового обліку.

«Потенційні ухилянти передавали свої анкетні дані і фотокартки невстановленим на даний час особам. Ті у свою чергу забезпечували взяття на військовий облік в Білгород-Дністровському РТЦК та СП без їх присутності, а також направлення їх на проходження військово-лікарської комісії для визначення стану здоров’я», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві викрили посадовців ВЛК та військкомату - переправляли ухилянтів за кордон

У подальшому голова ВЛК разом з секретарями складали та видавали на ім’я ухилянтів довідки, в які вносили неправдиві відомості про проведення медогляду та встановлення діагнозу. На підставі такого діагнозу їх визнавали непридатними до військової служби.

Чоловікам видавали тимчасові посвідчення військовозобов’язаних з внесенням інформації, про визнання непридатними їх до військової служби за станом здоров’я та зняття з військового обліку.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні правоохоронці повідомили про підозру секретарці однієї із районних військово-лікарських комісій Вінниччини, яка за винагороду «підтверджувала» діагнози для визнання «ухилянтів» обмежено придатним до військової служби.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-