Голова ОВА і президентка Угорщини відвідали село Загальці на Київщині

Голова ОВА і президентка Угорщини відвідали село Загальці на Київщині

Фото
Укрінформ
Голова Київської ОВА Руслан Кравченко та президентка Угорщини Каталін Новак відвідали ліцей і дитсадок у селі Загальці на Київщині.

Про це повідомила пресслужба Київської ОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Начальник КОВА Руслан Кравченко та президентка Угорщини Каталін Новак відвідали ліцей і дитсадок у селі Загальці на Київщині», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок артилерійських обстрілів та бомбардування садок був значно пошкоджений, але в КОВА запевняють, що його згодом відновлять.

Повідомляється, що БФ «Угорська екуменічна служба допомоги-Україна» встановив модульний дитячий садок на території пошкодженого приміщення, який почав працювати наприкінці березня 2023 року, щоб діти могли отримувати дошкільну освіту. Наразі садок відвідують 55 дітей.

Приміщення Загальцівського ліцею також було зруйноване російськими військами, зараз триває демонтаж, а партнери з Угорщини допомагатимуть із капітальним ремонтом закладу.

Читайте також: Зеленський обговорив із президенткою Угорщини спільні інціативи на Закарпатті

Кравченко подякував президентці Угорщини за допомогу і подарував на згадку керамічного півника – символ незламності українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, 22 серпня, напередодні третього Міжнародного саміту Кримської платформи із робочим візитом в Україну прибула президентка Угорщини Каталін Новак.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-