Зеленський обговорив із президенткою Угорщини спільні інціативи на Закарпатті

Зеленський обговорив із президенткою Угорщини спільні інціативи на Закарпатті

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Президенткою Угорщини Каталін Новак питання двосторонньої співпраці, у тому числі у спільних проєктах на Закарпатті, а також боротьби з агерсією РФ і підтримки угорцями української інтеграції в ЄС і НАТО.

Зустріч відбулася на полях третього саміту Кримської платформи у Києві, повідомляє пресслужба глави Української держави.

«Дякую вам за візит до України, за участь у саміті міжнародної Кримської платформи. Для нас дуже важлива ваша підтримка територіальної цілісності й суверенітету України», – сказав Зеленський.

Президенти обговорили питання транскордонної співпраці та спільних ініціатив у Закарпатській області.

Зеленський акцентував на важливості підтримки України, зокрема з боку Угорщини, у боротьбі з російським агресором, а також на шляху інтеграції нашої країни до Європейського Союзу й НАТО.

Глава держави окремо відзначив допомогу Угорщини в лікуванні поранених українських військовослужбовців і навчанні військових медиків.

За даними ОП, Зеленський і Новак також предметно обговорили питання розвитку двосторонніх відносин.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Києві відбувається третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-