Ексдепутат Харківської міськради рішенням ВАКС вирушив за ґрати на 3,5 року

Ексдепутат Харківської міськради рішенням ВАКС вирушив за ґрати на 3,5 року

Укрінформ
ВАКС скасував виправдальний вирок колишньому депутату Харківської міської ради Фазілю Аббасову, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем, і засудив його на три з половиною роки позбавлення волі.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

“11 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на вирок суду першої інстанції від 21.09.2022, яким виправдано колишнього депутата Харківської міської ради - очільника одного з комунальних підприємств Харкова”, - ідеться у повідомленні.

Суд погодився з доводами прокурора, скасував виправдальний вирок та визнав Аббасова винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (Зловживання владою або службовим становищем).

Вироком суду йому призначено покарання - 3,5 роки позбавлення волі. Колишнього посадовця взяли під варту в судовій залі.

Читайте також: У Кропивницькому викрили банду рекетирів, яку очолював місцевий депутат

Вирок апеляційного суду набирає чинності з моменту проголошення та може бути оскаржений в касаційному порядку у Верховному Суді.

Як повідомлялося, у 2016 році директор комунального підприємства, який на той час був депутатом міськради Харкова, за проведених державних закупівель, діючи в інтересах підконтрольної йому юридичної особи та всупереч законодавству, вніс зміни до тендерної документації. У результаті КП отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, установленим у тендерній документації.

Такі зловживання завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень - саме стільки безпідставно отримала фірма-переможниця за постачання обладнання.

При цьому, як установило слідство, частина коштів після отримання надійшла від фірми-постачальниці на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства.

Читайте також: Депутат міськради зі спільниками привласнили ₴10 мільйонів допомоги для ЗСУ - поліція

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня ВАКС призначив колишньому міністру екології та природних ресурсів узгоджене основне покарання у вигляді штрафу розміром чотири тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-