На Луганщині окупанти проводять «бесіди» з дітьми, які повертаються з літніх таборів у РФ

На Луганщині окупанти проводять «бесіди» з дітьми, які повертаються з літніх таборів у РФ

Укрінформ
На захопленій території Луганської області дітей, які повертаються із літніх таборів у Російській Федерації чекають "індивідуальні бесіди" з представниками спецслужб загарбників.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі.

"Маючи потужне угруповання і достатньо техніки, противник значно посилив атакуючий потенціал на нашій ділянці фронту. Але українські оборонці стримують усі навали ворога та завдають йому вогневого ураження. Не припиняють росіяни і авіаційні нальоти на деокуповані території. Так, учора удари з неба вони спрямували по Білогорівці. Артилерійського тиску від окупантів зазнали Невська і та сама Білогорівка", - зазначив Лисогор.

За його словами, на тимчасово захоплених територіях на дітей від 10 до 16 років, які повертаються до Сєвєродонецька з літніх таборів Російської Федерації, чекають так звані "індивідуальні бесіди" з відповідними службами загарбників.

"Крім цього, в них ретельно перевіряють мобільні телефони. Підлітки більше року практично не мали доступу до інтернету. Тому колаборанти підозрюють, що при виїзді з міста ті можуть підтримувати зв’язки з однолітками, які евакуювалися, та дізнаватися новини із джерел, не окутаних російською пропагандою", - зауважив Лисогор.

Також загарбники остерігаються, що діти можуть повідомляти про останні події, що відбуваються в Сєвєродонецьку. При підозрі загарбники викликають на такі "бесіди" батьків.

"У школі № 14 в Лисичанську вдень діє штаб провладної партії, де спостерігається скупчення цивільних. Однак вночі приміщення служить укриттям для військових рф, які таким чином прикривають себе місцевим населенням", - зауважив Лисогор.

Читайте також: На окупованій Луганщині з моргів не встигають вивозити тіла загарбників - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, загарбники на Луганщині дедалі частіше розміщують особовий склад у соціальних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-