Прокуратура вивчить відеосповідь чоловіка, який намагався продати дитину «на органи» в ЄС

Прокуратура вивчить відеосповідь чоловіка, який намагався продати дитину «на органи» в ЄС

Укрінформ
На Закарпатті прокуратура вивчить відео, де чоловік, якому інкримінують замах на торгівлю людьми, "сповідується" в тому, що дійсно хотів продати дітей "на органи".

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

Як повідомляється, в мережі Ютуб з'явилося відео з фігурантом скандальної справи про спробу продажу дітей в ЄС.

"Ми вивчаємо відео, виявлене у мережі. Слідчі розглянуть всю інформацію, подану в ньому у рамках провадження, яке відкрите проти цього чоловіка за ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України (замах на торгівлю людьми)", - сказала Хижняк.

Раніше Укрінформ повідомляв про те, що закарпатцю, підозрюваному у намаганні продати маленького хлопчика до ЄС, суд змінив розмір застави та знову повернув під варту. Як наслідок, суд ухвалив збільшити розмір застави до 2,6 мільйона гривень, чоловіка взяли під варту у залі суду.

Два дні перед тим чоловік вийшов з-під варти під заставу в понад 1 млн грн після внесення коштів. Не погоджуючись із призначеною слідчим суддею сумою, прокуратура подала апеляційну скаргу.

Читайте також: Торгівля людьми: цьогоріч потерпілими визнано 56 громадян України

У справі триває розслідування - чоловіку інкримінують замах на торгівлю людьми з метою експлуатації (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України).

Наприкінці червня чоловіка затримали на КПП «Малі Селменці» при спробі потрапити до Словаччини. Встановлено, що підозрюваний підшукав жінку з Житомира та переконав її продати свого малолітнього сина на всиновлення до ЄС. У разі успіху незаконна оборудка мала принести 25 тисяч доларів США прибутку. Мамі хлопчика закарпатець обіцяв грошову винагороду у розмірі 5 тисяч доларів США, з яких 1 тисячу доларів США вже передав як аванс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-