Суд повернув під варту жителя Закарпаття, який намагався продати дитину за кордон

Суд повернув під варту жителя Закарпаття, який намагався продати дитину за кордон

Укрінформ
Закарпатцю, підозрюваному у намаганні продати маленького хлопчика за кордон, суд змінив розмір застави та повернув його під варту.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

"Закарпатський апеляційний суд розглянув апеляцію обласної прокуратури щодо закарпатця, підозрюваного у скоєнні замаху на торгівлю людьми з метою експлуатації - як наслідок, суд ухвалив збільшити розмір застави до 2,6 мільйона гривень, чоловіка взяли під варту у залі суду", - сказала Хижняк.

Речниця прокуратури уточнила, що прокурори вимагали призначити заставу в розмірі 3 млн грн, але суд зменшив цю суму до 2,6 млн.

Як повідомлялося, два дні тому фігурант вийшов з-під варти під заставу в понад 1 млн грн. Прокуратура не погодилася з призначеною слідчим суддею сумою та подала апеляційну скаргу.

Читайте також: На Волині судитимуть жінку, яка за $30 тисяч намагалася продати чужу дитину

Розслідування триває, підозрюваному інкримінують замах на торгівлю людьми з метою експлуатації (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК).

Нагадаємо, наприкінці червня на КПП «Малі Селменці» при спробі потрапити до Словаччини затримали чоловіка. Встановлено, що він переконав жительку Житомира продати малолітнього сина на всиновлення до ЄС. У разі успіху незаконна оборудка мала принести $25 тисяч. Матері хлопчика закарпатець обіцяв $5 тисяч, з яких $1 тисячу видав авансом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-