Терор Одеси підтверджує бажання росіян створити голод у країнах Глобального Півдня - ОП

Терор Одеси підтверджує бажання росіян створити голод у країнах Глобального Півдня - ОП

Укрінформ
Терор росіянами Одеси підтверджує бажання Росії створити голод і проблеми в країнах Глобального Півдня та кризу біженців на Заході.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Російський терор Одеси ще раз доводить – їм потрібен голод і проблеми в країнах Глобального Півдня. Вони хочуть створити кризу біженців для Заходу. Все робиться для того, щоб послабити союзників та політично втрутитися у внутрішні справи цих країн", – переконаний Єрмак.

Водночас Єрмак підкреслив, що росіяни використовують для терору озброєння, яке неможливо виготовляти без компонентів, що виробляються на Заході і в країнах Азії.

Читайте також: Єрмак та іноземні дипломати під час поїздки на ЧАЕС обговорили Формулу миру

Очільник ОП наполягає, що потрібна системна відповідь, зокрема необхідно посилити санкції, у тому числі проти тих, хто допомагає росіянам їх обходити.

"Чекаємо, наші союзники готують рішення. Група Макфола-Єрмака надала власні пропозиції", – зауважив він.

Також, за його словами, реекспорт необхідних компонентів для виготовлення зброї також можливо зупинити, якщо відповідальність за це буде жорсткою.

Він наголосив, що відповідь на терор – це сила, а зброя, авіація, далекобійні ракети – ось що потрібно Україні, щоб вигнати РФ зі своєї території.

Крім того, Єрмак нагадав, що українська Формула миру – єдиний шлях до завершення війни, та додав, що триває робота з країнами Заходу та Глобального Півдня над єдиним розумінням Формули.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та деокупацію українських територій

Керівник ОП відзначив також, що Росія в майбутньому має бути нездатною до ведення війни й це можливо забезпечити економічними санкціями, а російські активи мають піти на відновлення України, покоління росіян розплачуватимуться за сьогоднішнє зло. "Системна робота дозволить нам перемогти", – підсумував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі ворог випустив по Україні 16 крилатих ракет "Калібр", вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет "Онікс", керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу Shahed-136/13. Наша ППО збила 13 крилатих ракет "Калібр", керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних БпЛА Shahed-136/131. Удари ракет Х-22 та "Онікс" було спрямовано по інфраструктурі Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-