Тіла вбитих у Бердянську хлопців росіяни перевезли до Мелітополя

Тіла вбитих у Бердянську хлопців росіяни перевезли до Мелітополя

Укрінформ
Тіла вбитих у Бердянську Тіграна Оганесяна та Микити Ханганова загарбники відправили в Мелітополь, нібито на експертизу. Правозахисники впевнені, що таким чином вони намагаються приховати сліди своїх злочинів.

Про це у Фейсбуці повідомляє координаторка організації «Медійна ініціатива за права людини» (МІПЛ) Ольга Решетилова, передає Укрінформ.

"Попри те, що прощання з Тіграном і Микитою було заплановане у Бердянську на вчора, їх досі не поховали. Протягом усього вчорашнього дня сім'ї чекали на дозвіл слідчих забрати тіла з моргу, проте так його і не отримали. Натомість увесь день морг був оточений військовими", - написала вона.

Сьогодні правозахисникам стало відомо, що тіла нібито повезли на експертизу в Мелітополь.

"Ми розуміємо, для чого росіяни це роблять. Вони намагаються приховати сліди своїх злочинів, адже по характеру уражень очевидно, що було вчинене вбивство, що в хлопців стріляли прицільно і на ураження. Але всі ці хаотичні дії злочинців не мають сенсу. Нам все відомо і все зафіксовано. Нічого приховати уже не вдасться", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що хлопці під час стрілянини знищили військового РФ та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про «ліквідацію» хлопців». Відомо, що їх вбив ворожий снайпер. Українські слідчі органи порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей. МІПЛ співпрацює зі слідством і надає всю наявну у них інформацію.

Читайте також: Родичів убитих у Бердянську хлопців загарбники допитують та обшукують

Тіграна Оганесяна окупанти викрали ще у вересні 2022 року. Його разом з іншим підлітком, Микитою Хангановим, звинуватили в тероризмі. За це їм загрожувало 20-річне ув’язнення.

Європарламент у червні цього року вимагав від російської влади припинити процес проти дітей і дозволити їм виїхати на контрольовану Україною територію.

Читайте також: Влада Бердянська підтвердила смерть двох підлітків, яких вбили росіяни

Публічного розголосу справі наприкінці травня надали правозахисники з організації «Медійна ініціатива за права людини». За їхніми даними, Тіграна п'ять днів жорстоко допитували, били й катували електричним струмом. Від підлітка вимагали зізнатися у підготовці диверсії на «Мелітопольській залізниці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-