Влада Бердянська підтвердила смерть двох підлітків, яких вбили росіяни

Влада Бердянська підтвердила смерть двох підлітків, яких вбили росіяни

Укрінформ
Бердянська міська військова адміністрація підтвердила смерть Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких 24 червня вбили російські військові.

Відповідне повідомлення оприлюднене в Телеграмі Бердянської МВА, передає Укрінформ.

"На жаль, смерть Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова підтвердилася. Їх убили", - йдеться у дописі. 

Міська влада закликала наразі утриматися від заяв стосовно вбивства підлітків: "Їхні рідні досі знаходяться на тимчасово окупованій території, і передчасні заяви можуть нашкодити їхній безпеці та становити загрозу для життя".

Своєю чергою, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив, що вкотре жодна міжнародна інституція нічого не може зробити з Російською Федерацією, яка поводить себе як терорист.

"Ця країна себе поводить як терорист, не звертає увагу на жодні міжнародні конвенції, міжнародне гуманітарне право. Вони вкотре показали, що можуть вбити двох українських дітей і роблять вигляд, що їм за це нічого не буде”, - наголосив омбудсмен. 

Він повідомив, що Україна офіційно зверталась до Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб Росія терміново віддала тіла загиблих підлітків. Але, за його словами, від МКЧХ офіційно відповіді немає.

Читайте також: Убивство підлітків у Бердянську: правозахисники вважають відповідальною окупаційну владу

“Але відповідь у них завжди однакова - нас не допустила російська сторона, тому ми не змогли виконати свій мандат. Ми не бачимо великого бажання впливати на росіян, щоб вони все ж таки допускали представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до наших громадян, яких тисячами росіяни незаконно утримують у російських таборах”, - наголосив Лубінець. 

Він зазначив, що поінформував про цю ситуацію міжнародні організації.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Бердянську загарбники заявили про «ліквідацію двох проукраїнських терористів». Один із них — 16-річний Тігран Оганнісян. МІПЛ зазначає, що другий убитий — Микита Ханганов.

У мережі публікують, як стверджується, останнє відео, записане Тіграном. На ньому хлопець каже: «Усе, це смерть, пацани. Прощавайте. Слава Україні». Тоді запис обривається.

Тіграна Оганнісяна окупанти викрали ще у вересні 2022 року. Його разом з іншим підлітком, Микитою Хангановим, звинуватили в тероризмі. За це їм загрожувало 20-річне ув’язнення.

Читайте також: Родичів убитих у Бердянську хлопців загарбники допитують та обшукують

Європарламент у червні цього року вимагав від російської влади припинити процес проти дітей і дозволити їм виїхати на контрольовану Україною територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-