Розгляд апеляції Труханова призначили на 9 травня

Розгляд апеляції Труханова призначили на 9 травня

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд розгляне апеляцію міського голови Одеси Геннадія Труханова на обраний йому запобіжний захід 9 травня.

Про це повідомила пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

«До Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду надійшла апеляційна скарга сторони захисту на ухвалу ВАКС від 4 травня 2023 року про застосування до міського голови Одеси запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 13,42 млн грн застави. Розгляд апеляційної скарги у справі №521/17260/18 призначено на 9 травня 2023 року 11:00», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Справа «Краян»: заступнику мера Одеси призначили ₴5 мільйонів застави

Як повідомлялося, за даними НАБУ, у 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями міськради та представниками приватної компанії заволоділи коштами міського бюджету в сумі 92 млн грн.

Детективи НАБУ та прокурори САП у грудні 2016 року ініціювали накладання арешту на ці кошти, які були перераховані на рахунок ТОВ компанії «Девелопмент Еліт». 24 січня 2020 року Труханову повідомили про підозру.

Загалом у справі заводу «Краян» НАБУ та САП притягнули до відповідальності 12 осіб.

У жовтні 2018 року до Малиновського районного суду міста Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно восьми осіб — виконавців схеми, з-поміж них і Геннадій Труханов. Зрештою суд виправдав всіх фігурантів цієї справи.

У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок Малиновського суду Одеси.

25 квітня 2023 р. Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід Одеському міському голові з особистого зобов'язання на заставу у 30 млн 866 тис. грн у справі "Краяна".

Читайте також: Військові почали розслідування щодо нападу на одеського активіста

4 травня ВАКС ухвалив заарештувати міського голову Одеси з можливістю внесення застави у понад 13 мільйонів гривень.

5 травня одеський депутат Дмитро Танцюра заявив, що вніс заставу в розмірі 13,42 мільйона гривень за Труханова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-