До суду передали справу лікарки, яка після операції забула в тілі дитини серветку

До суду передали справу лікарки, яка після операції забула в тілі дитини серветку

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно лікарки, яка після проведення операції залишила сторонній предмет у тілі 7-річної дитини.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бориспільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лікарки за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником (ч. 2 ст. 140 КК)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 7-річному хлопчику в хірургічному відділенні однієї з лікарень області було проведено оперативне втручання. Після виписки з медустанови дитина скаржилася на погане самопочуття. Батьки доставили хлопчика до НДСЛ "Охматдит", де йому провели повторне оперативне втручання, під час якого з тіла дитини дістали відрізок серветки, залишеної після попередньої операції.

Читайте також: Суд стягнув з лікарні ₴400 тисяч за інструмент, забутий у тілі пацієнтки

Відповідно до висновків експертизи, залишене стороннє тіло в черевній порожнині дитини призвело до розвитку запального процесу та загальної інтоксикації організму, а також повторного хірургічного втручання, пов’язаного з видаленням серветки й усуненням абсцесу. Без цього запальний процес призвів би до смерті пацієнта.

Досудове розслідування проводили працівники Бориспільського райуправління ГУ Нацполіції у Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, лікарі Охматдиту провели унікальну операцію 7-місячному хлопчику з вродженою аномалією - роз'єднаним стравоходом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-