Суд стягнув з лікарні ₴400 тисяч за інструмент, забутий у тілі пацієнтки

Суд стягнув з лікарні ₴400 тисяч за інструмент, забутий у тілі пацієнтки

Укрінформ
Суд у Вінниці ухвалив стягнути з лікарні 400 тис. грн компенсації на користь жінки, яка з 2005 року жила з 30-сантиметровим хірургічним інструментом, забутим медиками у її черевній порожнині.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, передає Укрінформ.

«Вінницький апеляційний суд вирішив стягнути з Військово-медичного центру Центрального регіону на користь вінничанки 400 тисяч гривень компенсації. При цьому врахував обставини, що впливають на розмір відшкодування моральної шкоди відповідно до статті 23 Цивільного кодексу України. Як-не-як, а шпатель Ревердена завдовжки майже 30 сантиметрів та вагою ледь не 300 грамів зіпсував здоров’я позивачки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд частково задовольнив апеляційну скаргу Військово-медичного центру та змінив рішення суду першої інстанції в тій частині, де йдеться про розмір моральної шкоди.

Жінка з 2005 року жила з хірургічним інструментом у черевній порожнині, залишеним медиками через необережність. Хронічна інтоксикація спричиняла слабкість і втомлюваність. Тож позивачка наполягала, щоб апеляційна інстанція залишила чинним рішення Хмільницького міськрайонного суду, який ухвалив стягнути на її користь майже 900 тисяч гривень моральної шкоди.

Читайте також: Уламок снаряда біля серця: львівські хірурги врятували підлітка з Бахмута

Натомість представник медзакладу стверджував, що така компенсація не є  співмірною, і просив зменшити її приблизно до 100 тисяч. Він вимагав, щоб рішення суду першої інстанції скасували й ухвалили нове – про відмову у задоволенні позовних вимог, позаяк, на його думку, обставини справи з’ясовані неповно.

Як повідомляв Укрінформ, Буковинський клінічний онкологічний центр отримав пристрій віртуальної присутності лікаря. Тепер пацієнти можуть, не виїжджаючи з України, отримувати консультації онкологів з Європи та США.

Фото: vna.court.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-