У 14 областях перейменували понад 7,6 тисячі топонімів, пов'язаних із рф - Ткаченко

У 14 областях перейменували понад 7,6 тисячі топонімів, пов'язаних із рф - Ткаченко

Укрінформ
У чотирнадцяти областях України перейменували 7652 топоніми, які пов'язані з СРСР та росією.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час круглого столу в Укрінформі на тему: «Підсумки реалізації державної політики у сфері подолання наслідків русифікації та тоталітаризму у 2022 році».

"За неповними даними від 14 областей перейменовано 7652 топоніми. Останнє було в Ізюмі. За попередніми підрахунками, демонтовано 28 пам'ятників Пушкіну, дев'ять Горькому, 20 пам'ятних знаків на честь радянських визволителів, чотири пам'ятники Островському, чотири Суворову", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що в українському законодавстві існує прогалина щодо тих пам'яток, які відносяться до періоду російської імперії. Водночас, за його словами, необхідно не допустити знищення важливих для України пам'яток.

Читайте також: Ткаченко: На місці Катерини ІІ в Одесі нарешті з'явився гідний український символ

Як повідомлялося, Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики пропонує Київському національному університету ім. Тараса Шевченка ініціювати громадське обговорення для заміни погрудь російських культурних діячів у вестибюлі метро «Університет».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-