МКІП пропонує замінити погруддя російських культурних діячів у вестибюлі метро «Університет»

МКІП пропонує замінити погруддя російських культурних діячів у вестибюлі метро «Університет»

Укрінформ
Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики пропонує Київському національному університету ім. Тараса Шевченка ініціювати громадське обговорення для заміни погрудь російських культурних діячів у вестибюлі метро «Університет».

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Окрім обговорення результатів роботи Ради та планування роботи Ради на 2023 рік, домовились про кілька важливих коротко- та середньострокових ініціатив. Одне з таких рішень – створити на сайті МКІП спеціальну комунікаційну сторінку для зворотнього зв'язку з регіонами, аби громадськість та місцева влада могли повідомляти нам про будь-які проблеми, пов’язані з очищенням публічного простору від радянських та імперських маркерів. Щодо погрудь російських культурних діячів у вестибюлі метро «Університет» – вирішили запропонувати Київському національному університету ім. Тараса Шевченка ініціювати громадське обговорення можливих варіантів їх заміни", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що під час засідання обговорили пропозицію проводити виїзні сесії Експертної ради у регіонах. "Одним із перших може бути Полтава, враховуючи складну дискусію там на рахунок присутності у публічному просторі міста об’єктів, які є імперськими символами росії. Такі регіональні поїздки можуть стати ефективним інструментом вирішення багатьох проблем", - зауважив міністр.

Читайте також: У Києві приберуть погруддя Пушкіна та меморіальну дошку Ванді Василевській

Ткаченко додав, що на наступному тижні планується провести круглий стіл в Укрінформі за підсумками роботи Ради, аби поділитися важливими новинами та рішеннями.

Як повідомляв Укрінформ, експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму рекомендувала вилучити з публічного простору Києва пам’ятники Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та Миколі Ватутіну в Маріїнському парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-