В ОП закликають мерів та голів тергромад надати допомогу Харківщині

В ОП закликають мерів та голів тергромад надати допомогу Харківщині

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко закликав громади України допомогти у відбудові Харківщини.

Із таким проханням Кирило Тимошенко звернувся під час виступу на ІХ Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За тиждень до війни в лютому з більшістю голів територіальних громад ми обговорювали в місті Харкові плани на 2022 рік. Зараз у Харківській області дуже важко, так як було в Київській, Сумській, Чернігівській після деокупації. Не дивлячись на те, що держава і область роблять все можливе та неможливе, я би хотів попросити громади допомогти гуманітарною допомогою і особливо будівельними матеріалами деокупованим територіям Харківської області. Ми не впораємося самі. Так, ми зараз робимо все, щоб люди, які там знаходяться були в теплі, але це надзвичайно важка задача, зважаючи на те, що вже холодно на вулиці. Я вважаю, що нам треба ще раз обєднатися і показати, як вся країна може швидко та ефективно відновлюватися», - сказав Тимошенко.

Читайте також: На звільнених територіях Харківщини відновила роботу міграційна служба

Як повідомляв Укрінформ, на розгляд Верховної Ради цього тижня внесуть законопроєкт про Фонд відновлення України, який буде контролюватися країнами-донорами, які будуть допомагати у відновленні. Наглядова рада Фонду буде складатися з 75% саме країн-партнерів і міжнародних організацій.

Фонд проводитиме всі процедури закупівель, обирати підрядника. І далі буде заключатиметься тристоронній контракт між фондом, балансоутримувачем цього об’єкта відновлення і підрядною організацією, яку вибере фонд.

У Львові 22 вересня відбувається ІХ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, на який зібралися очільники міст та керівники громад.

У програмі цьогорічного Форуму передбачені панельні дискусії про фінансування та економічний розвиток громад, роль агломерацій в умовах війни і повоєнної відбудови. Тема №1 - енергетична безпека України. Відтак представники влади та профільні експерти шукатимуть ефективні механізми, як підготуватися до всіх можливих сценаріїв опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-