У Запоріжжі затримали шахраїв, які телефонували громадянам і виманювали гроші

У Запоріжжі затримали шахраїв, які телефонували громадянам і виманювали гроші

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі правоохоронці викрили місцевих жителів, які організували шахрайський call-центр і виманили в громадян понад 5 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, зловмисники телефонували громадянам і представлялися співробітниками банківських установ, виконавчої або казначейської служби. Під час розмов вони вводили потерпілих в оману та переконували здійснювати перекази своїх заощаджень на підконтрольні їм банківські рахунки.

Для здійснення злочинної діяльності шахраї орендували приміщення в центрі Запоріжжя, оснастили комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням і клієнтською базою банківських установ України.

Загалом правоохоронці задокументували понад 20 епізодів вчинення фігурантами шахрайських дій на суму понад 5 мільйонів гривень.

Під час санкціонованих обшуків були вилучені чорнові записи, зокрема зі списками ошуканих громадян, комп’ютерна техніка, комунікаційне обладнання для приховування номерів телефонних дзвінків, а також грошові кошти в різних валютах на загальну суму 300 тисяч гривень та автомобілі.

Трьом учасникам злочинної схеми оголошена підозра. Їм інкримінують шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: На Київщині викрили шахрайку, яка виманила 4 мільйони на «продажі» пального

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області правоохоронці викрили групу осіб, яка займалася шахрайством з використанням POS-терміналів і завдала збитків банкам на понад мільйон гривень.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-