На Київщині викрили шахрайку, яка виманила 4 мільйони на «продажі» пального

На Київщині викрили шахрайку, яка виманила 4 мільйони на «продажі» пального

Укрінформ
У Київській області правоохоронці викрили місцеву жительку, яка через шахрайську схему з продажу дизельного палива та бензину ошукала громадян на понад 4 мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

За даними слідства, у березні 28-річна жителька села Новосілки Вишгородського району організувала шахрайську схему з продажу пального, а саме здійснювала закупівлю в постачальника у великих об’ємах. Отримавши оплату за паливно-мастильні матеріали, зловмисниця припинила надавати товар замовникам.

"Клієнти спокушалися на занижену ціну товару, замовляли пальне тоннами, платили кошти, та зрештою лишалися ні з чим, адже зловмисниця тільки "годувала" обіцянками як замовників, так і постачальників", — зазначив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Встановлено, що фігурантка ошукала понад 80 людей. Загальна сума "виручених" нею коштів становила понад 4 млн грн.

Зловмисниці оголошена підозра у 83 епізодах за ч.1, 2, 3 ст.190 (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою; шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому; шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Ошукав переселенців: на Миколаївщині судитимуть інтернет-шахрая

Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Поліція перевіряє підозрювану на причетність до вчинення аналогічних злочинів, скоєних на території Київської та інших областей України.

Як повідомляв Укрінформ, у кінці липня кіберполіція Дніпропетровської області викрила групу шахраїв, які через інтернет продавали неіснуючі товари. Для привласнення грошей громадян фігуранти використовували 10 фейкових сторінок-магазинів у соцмережі із загальною аудиторією понад 600 тисяч осіб. Загалом зловмисники ошукали понад 40 громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-