Угорщина передала на Закарпаття перший гумвантаж

Угорщина передала на Закарпаття перший гумвантаж

Фото
Укрінформ
Уряд Угорщини передав на Закарпаття перший вантаж необхідної гуманітарної допомоги - 100 тонн палива та 23 тонни провіанту. 

Про це повідомили на сайті Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

"На українсько-угорському кордоні голова ОВА Віктор Микита провів зустріч із міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Представник уряду Угорщини передав Закарпатській області перший вантаж необхідної гуманітарної допомоги. Мова про 100 тонн палива та 23 тонни продуктів харчування."

За словами Микити, завдяки тісній співпраці з Генеральним консульством Угорщини в Ужгороді швидко розробили логістичні механізми постачання товарів першої необхідності.

«Петер Сійярто оперативно відреагував на моє прохання дозволити перетинати українсько-угорський кордон переселенцям за внутрішнім паспортом громадянина України – і цей механізм уже працює», – наголосив голова Закарпатської ОВА.

Також сторони домовилися інформувати один одного про потреби населення, що дозволить вчасно отримувати допомогу та забезпечувати виконання першочергових заходів.

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора, 26 лютого Закарпаття отримало перший гумвантаж зі Словаччини. Ця країна ЄС також першою погодилася приймати біженців за внутрішніми паспортами України.

Станом на 27 лютого, на Закарпатті число біженців збільшилося до 40 тисяч осіб, ця цифра наразі є найвищою серед усіх західних областей України.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-