У Львові нову реанімацію для COVID-хворих облаштували в лікарняному архіві

У Львові нову реанімацію для COVID-хворих облаштували в лікарняному архіві

Укрінформ
У Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги відкрили нову реанімацію на 48 ліжко-місць в приміщенні, яке десятки років слугувало лікарняним архівом.

Про це повідомила завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії цієї лікарні Наталія Матолінець, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми в екстреному порядку, фактично за тиждень розгорнули ще одну додаткову реанімаційну для лікування пацієнтів з тяжким коронавірусним захворюванням. Зараз тут встановлюють ліжка, домивають підлогу і сьогодні на вечір в нас буде запущена в роботу додаткова реанімація на 48 ліжок. Це плюс ще до тих 50-ти, які функціонують зараз», - поінформувала Матолінець.

За словами лікарки, за сім днів у приміщенні, яке раніше використовували як лікарняний архів, вдалося провести ремонтні роботи, встановити ліжка, тумби, монітори, дозатори, ШВЛ, штативи для інфузій - все необхідне, щоб надати допомогу пацієнтам, які в критичному стані. А головне - зробити окрему систему кисневої подачі, щоб у жодного пацієнта не було дефіциту, оскільки серед 50 хворих, що зараз знаходяться в реанімаційному відділенні, більша частина потребують різних методів респіраторної терапії.

Перших пацієнтів відділення зможе прийняти вже сьогодні ввечері. Відтепер реанімація Львівської лікарні швидкої допомоги зможе надати допомогу 100 хворим.

Читайте також: Львівські лікарі просять продовжити карантин

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня у приміщенні Львівського медичного коледжу післядипломної освіти, де мають відкрити відділення для пацієнтів з коронавірусом, уже підготували 100 додаткових ліжок для прийому хворих. Зараз по міських лікарнях облаштовано 1500 ліжок для лікування хворих із коронавірусом і місто працює над розгортанням додаткових резервних ліжок. Зокрема, планують облаштувати ще близько 1000 додаткових ліжок, з них найбільше — в лікарні швидкої медичної допомоги.

За попередню добу, 28 березня на Львівщині провели 1773 дослідження на коронавірус, з них – 820 позитивних. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 101 876 осіб. Померло – 2592 людини. Одужали від коронавірусної інфекції – 78 319 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-