На Закарпатті коронавірус став більш агресивним і токсичним - лікар

На Закарпатті коронавірус став більш агресивним і токсичним - лікар

Укрінформ
Директор Закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрип вважає, що коронавірус, значне поширення якого зараз фіксують на Закарпатті, став більш агресивним і токсичним, аніж восени 2020-го.

Про це він сказав у інтерв'ю Укрінформу.

“Властивості вірусу, який сьогодні циркулює у нашій області, інші, ніж були торік. Очевидно, він більш вірулентний і токсичний. Більш контагіозний, тобто люди заражаються ним швидше та більше, ніж торік, і прояви сильніші. Тому картина наростає більш стрімко. На основі цього можемо говорити, що вірус змінив свої властивості – на жаль, він став агресивнішим”, - зауважив Скрип.

Читайте також: На Закарпатті виявили нові симптоми мутованого COVID-19 — блювання, діарея та глухота

З його слів, якщо порівняти два піки - в листопаді 2020-го року й теперішній, картини будуть різні.

Раніше критичні дні починалися з 7-8 по 10-й. Зараз критичний період настає на 5-6 день. І на перший план виходить задуха у хворого. Раніше більше було хворих із температурою, тих, хто втратив запах і смак. Зараз – переважно із задухою, тобто кисневою залежністю, і гіпертермічним синдромом, тобто високою температурою”, - зазначив лікар.

Читайте також: 200 госпіталізацій щодня: на Закарпатті заявляють, що медсистема області – на межі колапсу

Також він повідомив, що лікарі на Закарпатті фіксують зміну симптоматики коронавірусу.

“Блювоту та кишкову симптоматику вірусу зараз фіксуємо у кожного третього хворого. Що стосується глухоти, тут треба розуміти, що це прояв ураження вірусом нервової системи. Крім того, ковід – така штука, що б'є по хронічних проблемах і патологіях. Це стосується і центральної нервової системи, й інших”, - сказав Скрип.

Читайте також: На Закарпатті пік захворюваності прогнозують за два-три тижні

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті два тижні поспіль фіксують значний ріст захворюваності на коронавірус. Щодня в області госпіталізують близько двох сотень людей, ліжок не вистачає.

В Україні станом на 2 березня на коронавірусн захворіли 1 357 470 осіб, із них за минулу добу - 5 336

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-