На Одещині відсьогодні запрацюють 26 карантинних постів — поліція

На Одещині відсьогодні запрацюють 26 карантинних постів — поліція

Укрінформ
На Одещині з понеділка, 30 березня, почнуть функціонувати 26 карантинних постів.

Про це інформує відділ комунікації поліції Одеської області. 

"Дванадцять карантинних пунктів пропуску встановлять на в’їздах до області з боку Миколаївської, Кіровоградської та Вінницької областей, ще одинадцять — на в’їздах безпосередньо до Одеси та три – на території Біляївського, Ізмаїльського та Білгород-Дністровського районів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У МВС нагадали, які зміни на перетин кордону ввели сусідні країни

Зазначається, що на постах разом з поліцейськими чергуватимуть медики, а також, за необхідності, представники Нацгвардії, Збройних Сил та ДСНС.

Уточнюється, що таке рішення на виконання вимог доручень Президента та уряду було прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської ОДА. Мета заходів – запобігти занесенню та поширенню на території регіону гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Читайте також: У Маріуполі лабораторно підтвердили ще чотири нових випадки коронавірусу

"Перш за все, хочу нагадати, що в період карантину встановлений порядок переміщення громадян територією області, згідно з яким рух дозволяється тільки особистим транспортом. Перевезення людей, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури та життєзабезпечення, здійснюється у чітко організованому режимі та відповідно до виданих дозволів", - уточнив заступник начальника ГУНП в Одеській області Сергій Махотін.

За його словами, будь-які інші пасажирські перевезення, у тому числі рейсові автобусні, заборонені.

"Так само комісіями встановлені обмеження щодо переміщення громадян на території населених пунктів. Тому на карантинних постах поліцейські контролюватимуть, щоб перевезення людей здійснювалися у чітко встановленому режимі, з дотриманням усіх визначених обмежень", - зазначив він.

Читайте також: Зеленський радить лишатись вдома: понад 25% хворих медсистема не витримає

Махотін наголосив, що під час перевірки транспортних засобів особлива увага буде звертатися на авто з іноземною реєстрацією та на ті, що зареєстровані в інших областях.

"З громадянами буде проводитися роз’яснювальна робота. Крім того, поліцейські на карантинних постах виконуватимуть і свої повсякденні превентивні функції - забезпечуватимуть правопорядок та безпеку дорожнього руху», - повідомив Махотін.

Як раніше повідомляло агентство, станом на 22:00 29 березня в Україні нарахували вже 475 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-