На Житомирщині з підозрою на коронавірус госпіталізували 10-місячну дитину

На Житомирщині з підозрою на коронавірус госпіталізували 10-місячну дитину

Укрінформ
На Житомирщині госпіталізували до інфекційного відділення 10-місячну дитину з підозрою на коронавірус, яка разом із батьками повернулася з Польщі.

Про це під час брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора близько 23.00 надійшов виклик від сім’ї. Батько дитини пояснив ситуацію, туди виїхала швидка допомога. Сім’я 7-9 березня перебувала в Польщі разом із дітьми, 10 березня повернулася, а 13-го почалися перші ознаки респіраторної вірусної інфекції. Приїхала підготовлена бригада екстреної медичної допомоги, забрали маму з 10-місячною дитиною у селі Бердичівського району», - повідомив Суслик.

За його словами, наразі дитина разом із мамою перебуває в інфекційному відділенні. У жінки клінічних даних про захворювання немає, а дитина в стані середньої важкості.

Читайте також: У Миколаєві - з підозрою на коронавірус семеро осіб

«Експрес-тест на коронавірус негативний, але буде проводитися ПЛР-діагностика (полімеразно ланцюгова реакція) для того, щоб остаточно виключити або підтвердити це захворювання», - додав Суслик.

Він зауважив, що на момент прибуття медиків батька дитини вдома не було, хоча з телефонної розмови лікарі почули як він кашляв. Наразі сімейні лікарі працюють над тим, аби чоловік звернувся за медичною допомогою в телефонному режимі.

Крім того, з хворим немовлям контактували ще одна 5-річна дитина і бабуся.

Читайте також: У Львові кількість госпіталізованих з підозрою на коронавірус зросла до 24

Суслик також повідомив, що в Овруцькій райлікарні перевірять ще 2 пацієнтів з підозрою на коронавірус, один з яких повернувся із Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, За даними МОЗ, на території України станом на 18 березня зафіксовано 14 випадків коронавірусу Covid-19 у трьох областях та м. Києві, з них два – летальні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-