На Дніпропетровщині відкрили

На Дніпропетровщині відкрили "Школу шляхетних людей"

Децентралізація
Укрінформ
На Дніпропетровщині у Троїцькій ОТГ запрацювала «Школа шляхетних людей». Вона – для маленьких жителів громади та їхніх батьків. У дітлахів розвивають навички самостійного життя, дорослим допомагають знаходити спільну мову з власними чадами.

Проєкт реалізують за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», повідомили у пресслужбі Дніпропетровської ОДА.

«Заняття проходять у сільських клубах Троїцького та Привовчанського. Дітей привчають до самостійного життя. Зокрема, разом із педагогами вони розробляють меню страв, після йдуть у маркет за продуктами. У такий спосіб навчаються формувати сімейний бюджет, а ще – готувати бутерброди, салати, борщ. Експерт з краси навчає дівчат догляду за волоссям, проводить заняття зі створення сучасних зачісок. Наприклад, плетіння. З підлітками спілкуються медики та психологи», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у школі знайдеться місце і дорослим. Для них – різні батьківські тренінги та заняття з арттерапії.

Вже заплановане сімейне відвідування кінотеатру, театру та цирку. А ще – агропромислового комплексу. Діти потраплять якраз на жнива. Зможуть навіть спробувати себе комбайнерами.

Читайте також: ОТГ Полтавщини відзначили у всеукраїнському рейтингу фінансових можливостей

Згідно з інформацією, «Школа шляхетних людей» працюватиме до кінця вересня. У планах – організувати факультативи у навчальних закладах громади.

Школу створили завдяки проєкту «Громада для людини». Його здійснює Партнерство «Кожній дитині» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Фото: пресслужба Дніпропетровської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-