У Житомир із Таллінна приїхав естонський депутат, який влаштував велопробіг на підтримку ЗСУ

У Житомир із Таллінна приїхав естонський депутат, який влаштував велопробіг на підтримку ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Житомирі зустріли депутата естонського парламенту Крісто Енн Вага, який їде на велосипеді з Таллінна до Києва в межах проєкту «Ride for Victory. Tallinn to Kyiv», аби підтримати Україну та зібрати гроші на потреби ЗСУ.

Депутата зустріли в Житомирі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я подолав понад 1500 км впродовж шести днів. Моя мета – зберегти фокус уваги на Україні і закликати європейські країни допомагати Україні. Я вирушив зі своєї столиці Таллінна і прямую до Києва, аби показати, що війна від нас на відстані велосипедної прогулянки», - зазначив депутат.

За його словами, під час велопробігу він планує зібрати гроші на чотири позашляховики та 35 FPV-дронів для ЗСУ.

Читайте також: У Рівному на благодійному велопробігу зібрали ₴300 тисяч для військових

«Я намагаюся зробити все, що може допомогти Україні в цій війні. Як політик і як громадянин, прагну збільшити підтримку України», - додав депутат.

У Житомирі зустріли депутата естонського парламенту, який приїхав на велосипеді з Таллінна до Києва / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

У Житомирі Крісто Енн Вага вшанував пам’ять загиблих захисників України. Далі він вирушить до Києва. З Рівного його супроводжує переселенець з Миколаєва.

У минулому естонський депутат був спортсменом-велогонщиком.

Як повідомляв Укрінформ, член Комісії з державної оборони парламенту Естонії та парламентської групи Україна-Естонія Крісто Енн Вага 29 квітня вирушив велосипедом з Таллінна до Києва у пробіг на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-