Суд розглядає докази обвинувачення у

Суд розглядає докази обвинувачення у "справі Труханова"

Укрінформ
Райсуд Одеси почав розгляд доказів обвинувачення у справі мера Одеси Геннадія Труханова і групи посадовців, відомої як справа заводу "Краян".

Суд встановив присутність обвинувачених осіб на процесі і заслуховує правові позиції мера Одеси Труханова, віце-мера Павла Вугельмана, голови депутатської комісії з питань комунальної власності міськради Василя Шкрябая та їх адвокатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені незрозуміло, в чому мене обвинувачують і на чому базуються докази досудового слідства про заволодіння мною бюджетних коштів. Такі конструкції сторони обвинувачення є нелогічними і абсурдними. Як можна стверджувати про вчинення мною та іншими особами, які вказані в обвинувальному акті, заволодіння майном за попередньою змовою, в тому числі з невстановленими особами, при невстановлених обставинах в невстановленому місці? Де, коли це відбувалося? Прізвища, імена і по батькові осіб? Якими обставинами це підтверджується?" - висловив позицію Труханов, погодившись давати свідчення у кримінальному провадженні.

Обвинувачений додав, що не визнає свою провину, інкриміновану прокурорами САП.

Схожу позицію про невизнання провини у скоєнні низки злочинів, пов'язаних з придбанням адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною вартістю, висловили Вугельман, який за посадовими обов'язками опікується діяльністю департаментів комунальної власності та економічного розвитку Одеської міськради, та голова депутатської комісії Шкрябай.

Зараз судова колегія оголосила годинну перерву у слуханні справи.

Як повідомлялося, 22 грудня прокурори САП завершили оголошення у Малиновському райсуді Одеси обвинувального акту в справі Одеського міського голови Геннадія Труханова та групи посадовців, яким інкриміновано заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб під час купівлі міськрадою будівлі заводу "Краян" за завищеною ціною.

Згідно з даними слідства, мер Одеси Труханов спільно з іншими посадовцями організували придбання будівлі заводу "Краян" за завищеною ціною – 185 мільйонів гривень. Між тим, встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі "Краяна" було придбано за 11,5 мільйона гривень.

За версією САП, віце-мер Вугельман забезпечував підготовку угоди про придбання адмінбудівлі з боку мерії та депутатів, а директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Загодіренко і директор Valtron group Ігор Кравченко забезпечили підготовку пакету передпродажних документів об'єкта нерухомості, залучивши оцінювача Богданову.

Читайте також: У справі Труханова дочитали обвинувальний акт

САП стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Як відомо, детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-