Завтра суд оголосить рішення у справі Кернеса

Завтра суд оголосить рішення у справі Кернеса

Укрінформ
На завтра, 10 серпня, призначено засідання Київського райсуду Полтави по справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Місяць тому суд вирішив відмовитися від проведення дебатів, оскільки представники держзвинувачення, потерпілі та їхні адвокати не з'являлися на ряді засідань. Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд відправитися до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи", - відзначили в суді.

На сьогодні, додали в суді, не можна сказати чи буде це вирок, або визначення по суті звинувачень: "На 10.00 усі учасники процесу викликані до суду".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 10 липня на засідання Київського райсуду Полтави по справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, не з'явилися ні прокурори, ні потерпілі, ні їхні адвокати. Документи про причину їхньої відсутності до суду не представлені. Захист Кернеса заявив, що розглядає факт нез'явлення прокурорів як затягування судового процесу і знущання над підзахисним-інвалідом. Посилаючись на закон про захист прав людини, захист Кернеса просив суд відправитися до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи.

6 липня засідання по справі Кернеса і його охоронців не відбулося внаслідок хвороби прокурора і відсутності обох постраждалих та їхніх адвокатів. Також засідання 3,4,5 липня перенесені через нез'явлення ряду учасників процесу, включаючи прокурорів.

Читайте також: Кернес чекає завершення "полтавської саги" - справу можуть закрити

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави по справі Кернеса прокурор Олександр Ганилов намагався дати відвід судді Андрію Атонову "за упередженість", але суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відвід з метою затягування справи, яка розглядається четвертий рік поспіль.

Суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів. Кернес і його охоронці заявили, що свідчити не будуть, а все, що вважають за потрібне, скажуть в судових дебатах.

Кернес і його охоронці не визнають себе винним у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів Харківського євромайдану взимку 2014 року.

За статтями звинувачення їм загрожує до 15-ти років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-