Алкогольний

Алкогольний "мор": харківський суд амністував посередника, який продавав сурогат

Укрінформ
Московський райсуд Харкова звільнив від покарання посередника, який продавав сурогатний алкоголь.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"На суді посередник повністю визнав свою провину: він купував у інших людей сурогатний алкоголь і перепродував його магазинам під Харковом. Суд засудив його до штрафу 34 тис. грн, проте звільнив від покарання за законом України "Про амністію", - зазначили в суді.

Чоловік раніше не судимий і у нього є неповнолітня дитина.

У жовтні 2016 року прокуратура оголосила підозру 31-річному жителю Волчанського району за статтею "Покупка і збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, цигарок та інших підакцизних товарів". Встановлено, що у вересні він здійснив покупку 43 тетрапаків з алкоголем загальним обсягом 430 літрів і перепродував частку з них в селах Харківщини: Кутузівці, Покотилівці, Варварівці та Охрімівці.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у травні 2017 року у виробництві та реалізації сурогатного алкоголю під брендом відомих виробників алкоголю викритий 47-річний житель Чугуєва Харківської області. При обшуку в його гаражі вилучено устаткування для виробництва сурогату, більш як 3 т спирту, близько 0,5 т готової "продукції", 1 тисяча упаковок з логотипами фірм-виробників горілки і коньяку. Відкрито кримінальне провадження за фактом шахрайства (ст. 190 КК України).

Читайте також: На Сумщині викрито виробництво сурогатного алкоголю на понад 7 мільйонів

Станом на лютий 2017 року загальна кількість потерпілих від фальсифікованого алкоголю у Харківській області становила 100 осіб, померлих - 53. В їх крові виявлено метиловий спирт. У кримінальному провадженні фігурують 11 підозрюваних. За даними фіскальної служби Харківської області, технічний спирт поставляли з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-