НАТО готує рішення для більш стабільної допомоги Україні - Столтенберг

НАТО готує рішення для більш стабільної допомоги Україні - Столтенберг

Укрінформ
НАТО хоче створити підходи, завдяки яким допомога Україні буде “більш передбачуваною і ще більш стабільною”.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань (щодо України) ”,- підкреслив Столтенберг.

Він зазначив, що Велика Британія прийняла великий пакет допомоги Україні, що показує, яку значну роль Лондон відіграє у допомозі Україні щодо протидії російській агресії. Він підкреслив, що в США також було прийнято рішення про черговий пакет допомоги для Києва, а нещодавно міністри оборони країн НАТО погодилися на подальші дії у сфері протиповітряної допомоги Україні.

Читайте також: Військова допомога від союзників по НАТО для України вже в дорозі - Столтенберг

“Німеччина постачатиме додаткові системи Patriot. Ми очікуємо, що зустріч міністрів незабаром принесе конкретні результати”,- наголосив Столтенберг.

На переконання генсека НАТО, рішення, які сьогодні приймаються, впливатимуть на наступні покоління. Він вказав на загрозу з боку Росії, яка отримує підтримку від Китаю, Ірану та Північної Кореї. 

“Питання безпеки - це не регіональне, а глобальне питання. Ми повинні діяти разом з партнерами, які поділяють наші цінності, щоб забезпечити трансатлантичну безпеку”,- наголосив очільник Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Центр Україна-НАТО погодив ключові етапи роботи до Вашингтонського саміту

Столтенберг підкреслив, що НАТО є оборонним альянсом, який не прагне конфлікту з Росією. Водночас він наголосив, що НАТО має намір забезпечити безпеку людей, які проживають на території країн Альянсу. "Військові, які дислокуються тут, у Польщі, є своєрідним нагадуванням про те, що НАТО захищатиме своїх союзників", - запевнив Столтенберг.

Як повідомляло агентство, Велика Британія надсилає пакет військової допомоги для України вартістю 500 млн фунтів, до якого увійдуть 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-