Центр Україна-НАТО погодив ключові етапи роботи до Вашингтонського саміту

Центр Україна-НАТО погодив ключові етапи роботи до Вашингтонського саміту

Укрінформ
Представники України та НАТО погодили план роботи на травень 2024 року для активізації пропозицій до Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Представники України та НАТО на засіданні, яке відбулось у Польщі, погодили план роботи на травень 2024 року для активізації пропозицій до Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року. Він включає: розробку концепції для фінального погодження перед самітом; остаточне узгодження структури JATEC; проєкт фінансових витрат після набуття повних операційних спроможностей JATEC; подання пропозицій із залучення людського ресурсу для забезпечення функцій JATEC; розробку пропозицій з питань звʼязку та обміну інформацією», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер, результати засідання у Польщі - ще один крок для становлення Центру як інституції, спрямованої на посилення співпраці України з Альянсом.

В пресслужбі нагадали, що рішення про старт JATEC (NATO-Ukraine Joint Analysis, Training and Education Centre) було ухвалене у лютому цього року за результатами засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Центр стане першою спільною інституцією в історії відносин України та Альянсу.

Читайте також: Туск говоритиме зі Столтенбергом і Сунаком про ситуацію в Україні та безпеку Польщі

На останньому засіданні у Польщі сторони також розглянули пілотний проєкт Lessons Learned під егідою НАТО, який має стартувати у травні. Метою Спільного центру Україна-НАТО є розбудова спроможностей Сил оборони України, аналіз досвіду російсько-української війни, розвиток освіти та підготовки, досягнення взаємосумісності між Україною і НАТО.

Як повідомлялося, голова відділу політичного планування Офісу генерального секретаря НАТО Бенедетта Берті прогнозує, що на Вашингтонському саміті НАТО підтвердить сигнал про майбутнє членство України в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-