Зеленський і Габек обговорили потреби України в ППО та спільні оборонні проєкти з Німеччиною

Зеленський і Габек обговорили потреби України в ППО та спільні оборонні проєкти з Німеччиною

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із віцеканцлером уряду Німеччини Робертом Габеком потреби України в системах ППО, спільні проєкти в оборонній сфері та підготовку до конференції в Німеччині.

Як передає Укрінформ, про це глава Української держави повідомив під час традиційного відеозвернення.

«Сьогодні мав нагоду подякувати Німеччині. Із візитом в Україні зараз Роберт Габек, віцеканцлер німецького уряду. Ми особливо цінуємо лідерство Німеччини, яке допомагає не лише нам в Україні захищати життя, а й усій Європі – зберігати саме таку Європу, яка вміє бути мирною, вміє бути правовою, вміє дбати про людей. Німеччина зараз – серед світових лідерів у підтримці нашого захисту. Ми обговорили, що саме потрібно, щоб справді достойно відповісти на всі безпекові виклики цього року, на те, до чого готуються російські терористи», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що під час зустрічі йшлося про ситуацію на фронті, потреби України в ППО та економічні виклики. Особливу увагу сторони приділили спільним виробничим проєктам, щоб оборонні виробництва дали більше сили двом країнам і спільній безпеці всієї Європи.

«Готуємо конференцію в Німеччині щодо відновлення України, нашу таку спеціальну двосторонню роботу, і цей формат домовилися зробити сфокусованим, зокрема, на ОПК – на виробництві, на енергетиці – на відновленні, на ППО. Результат, як і завжди з Німеччиною, буде!» - запевнив глава держави.

Як повідомили у пресслужбі Президента, Зеленський високо оцінив всебічну підтримку України з боку ФРН у боротьбі з російською агресією. Зокрема, він відзначив допомогу регіонам.

Читайте також: Габек назвав галузі України, в яких зацікавлені працювати великі німецькі підприємства

«Загалом я хотів би подякувати Німеччині та всьому німецькому суспільству за дуже вагому підтримку України протягом усього часу повномасштабної війни, у період усіх цих викликів», – наголосив Президент.

Зеленський поінформував про посилення російського ракетного терору проти нашої країни. Окремо зосередилися на тому, що важливо й надалі зміцнювати протиповітряну оборону України сучасними системами західного виробництва.

«Рішення ФРН щодо підтримки нас новою системою Patriot важко переоцінити. Захист неба – наш пріоритет сьогодні», – сказав Глава держави.

Читайте також: Керівник оборонної компанії Німеччини анонсував поставку Україні Iris-T за кілька тижнів

Під час зустрічі обговорили відновлення енергетичної інфраструктури після російських ракетних ударів, а також шляхи залучення німецької допомоги для якнайшвидшого ремонту пошкоджених електростанцій.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від Німеччини допомоги на 32,2 млрд євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-